Cele mai recente stiri


Cele mai citite stiri


Ultimele cautari

politic

Victor Ponta e la pamant! Au aparut DOVEZILE FRAUDEI uriase!

Victor Ponta e la pamant! Au aparut DOVEZILE FRAUDEI uriase!

Un raport preliminar al Centrului Pentru Resurse Civice a contabilizat cateva sute de nereguli constatate in timpul celor doua runde ale alegerilor prezidentiale. Raportul asociatiei care a monitorizat alegerile contrazic afirmartiile lui Victor Ponta, care a declarat ca la aceste alegeri nu au existat elemente de frauda. Gandul a colectat cateva din relatarile observatorilor CRC din ziua alegerilor. Unul a povestit ca in Colonesti, Olt, in doua sectii de votare urnele cu buletinele de vot au fost sustrase din sectia de votare.

economic

Raul Ciurtin, Albalact: Mediul politic trebuie sa analizeze cu mai mare atentie ce spune mediul de business

Raul Ciurtin, Albalact: Mediul politic trebuie sa analizeze cu mai mare atentie ce spune mediul de business

Citeste si: ZF a lansat astazi primul atlas economic al Romaniei In 26 noiembrie, ZF premiaza valoarea businessului romanesc pentru a noua oara Ziarul Financiar a facut 16 ani. Impliniti-va visul! Mesajul ZF catre toti cititorii sai si nu numai Ziarul Financiar a lansat pe 26 noiembrie, suplimentul Romania 5%, primul atlas al businessului romanesc, sub forma a sapte harti care ofera, pentru prima data in presa, o imagine grafica a economiei romanesti. Constructia reprezinta de fapt o mapa de lucru ce ar trebui sa stea pe masa celor care construiesc politicile publice dar si a managerilor din privat.

senzational

Mistere ascunse in Cina cea de Taina, pictura lui Leonardo Da Vinci. Maria Magdalena ar sta langa IISUS FOTO

Mistere ascunse in Cina cea de Taina, pictura lui Leonardo Da Vinci. Maria Magdalena ar sta langa IISUS FOTO

"Cina cea de taina" a lui Leonardo da Vinci este cea mai populara reprezentare artistica a ultimei cine a Mantuitorului. Marele pictor renascentist a reusit sa zugraveasca momentul dramatic in care Iisus anunta ca unul dintre apostoli il va vinde. Este insingurat si trist. Geniul lui Da Vinci nu numai ca impresioneaza si astazi iubitorii de arta, dar genereaza si interpretari, mai mult sau mai putin veridice. Convinsi ca ascunde mistere inca neobservate, teologi, istorici, muzicieni, informaticieni si scriitori au descoperit noi mesaje, simboluri si coduri nedezlegate in compozitia lui Da Vinci.

verde

Saracia mondiala se agraveaza

Saracia mondiala se agraveaza

Incalzirea climatica risca sa agraveze "considerabil" saracia pe glob, afectand recoltele agricole si amenintand securitatea alimentara a milioane de persoane, avertizeaza duminica Banca Mondiala. "Fara o actiune puternica si rapida, incalzirea (...) si consecintele ei ar putea agrava considerabil saracia in numeroase regiuni de pe glob", avertizeaza institutia intr-un raport publicat inainte de conferinta de la Paris pe tema climei.   Seceta, canicula, acidificarea oceanelor, reducerea accesului la apa fac ca Banca Mondiala sa anticipeze un scenariu in care comunitatea internationala nu isi va atinge obiectivul de limitare a cresterii temperaturii mondiale la plus 2 grade Celsius in raport cu epoca preindustriala, fata de plus 0,8 grade Celsius in prezent.

sanatate

Pasi sa iti detoxifiezi viata incepand de astazi

Pasi sa iti detoxifiezi viata incepand de astazi

Ca si consumator, esti atent cand cumperi diverse produse, pentru a evita expunerea la prea multi compusi chimici. Potrivit statisticilor americane, pe rafturi s-ar afla peste 84.000 de substante chimice a caror siguranta pentru oameni nu a fost testata decat in proportie de 1%. Iar la cele care au fost studiate, nu a fost urmarita reactia cu celelalte substante chimice aflate intr-un produs sau altul.

auto-moto

Cum rezolva bulgarii problema daunelor morale

Cum rezolva bulgarii problema daunelor morale

Problematica despagubirilor pentru vatamari corporale si deces capata o importanta tot mai mare atat pe piata de asigurari din Bulgaria, cat si pe plan international. Atat in cazul Romaniei, cat si al Bulgariei, aderarea la Uniunea Europeana a adus, pe langa drepturi, si obligatii de aliniere la anumite standarde. In cazul asiguratorilor RCA, aceasta realitate s-a tradus prin alinierea treptata a tarifelor, respectiv a limitelor de acoperire. Mai mult, a dat nastere unei noi industrii, cea a despagubirilor acordate prin hotarari judecatoresti in cazul daunelor nepatrimoniale, ajungan- du-se ca, practic, orice masina asigurata RCA sa poata fi considerata "o potentiala bomba pe roti" de catre asiguratori.